Exposició2018

Revistes d’artista: 598, Las Ciervas, El Jardí i Aire

598 de Pere Sousa
Las Ciervas de Ruben Barroso
El Jardí de Pitu Gómez presentant el número 1, obra de Fina Miralles i
Aire de Joan Casellas

598 i altres edicions fetes per artistes de la Muga Caula
Fa cent anys Marcel Duchamp, Tristan Zara i Raul Hausmann van introduir de forma simultània una imatge popular dins la iconografia Dadà, la manicula; aquella mà que senyala “alguna cosa”. Pere Sousa, estudiós del Dadà i mestre de l’edició d’artista, l’any 2013 dins la seva extraordinària sèrie de revistes 598 va dedicar un número a la història d’aquesta tipogràfica. Sent enguany el centenari de la introducció d’aquesta tipografia en la iconografia Dadà, Fluxus i en generals de l’edició d’artista ho volem celebrar amb aquesta exposició i taula rodona.

L’edició d’artista, és a dir aquell objecte imprès fet per artistes que a l’hora que informa i difon certes idees ho fa com objecte artístic és una pràctica habitual per als artistes centrats en la poesia visual i d’acció i la performance. Per això molts dels artistes d’acció que han participat a La Muga Caula són autors de meravellosos llibres i revistes d’artista hereves del Dadà, el surrealisme i descendents directes de Fluxus i així a redós de tot plegat muntem una petita però seductora exposició d’aquestes revistes d’artista a la biblioteca Fages de Climent de Figueres i convidem a Pere Sousa i Pitu Gómez a parlar-nos i il·lustrar-nos de tot plegat.

PD
Com a primícia mundial es projectarà el llibre de l’artista Fluxus Ann Noël BEN un àlbum en homenatge a Ben Patterson autor del cartell de la 12a Muga Caula l’any 2016. Antrament Ann Noël i Ben Patterson varen ser els padrins del projecte Fluxchamp de la Muga Caula 2012, Catàleg que al seu torn va maquetar i introduir Pere Sausa amb una portada de J.M. Calleja i que es pot veure a la
https://issuu.com/merzmail/docs/fluxchamp

Taula rodona sobre les edicions d’artisita.
dimarts 25 de setembre de 2018 a les 19.00 h a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.
Amb Pere Sousa editor de la revista 598 i Pitu Gómez editorde la revista El Jardí. Modera Joan Casellas director de la Muga Caula.

Galeria