Exposició2019

Llibres de La Muga Caula: De Duchamp a Brossa una dèria pel llibre

Exposició dels llibres presentats en les 15 edicions de la Muga Caula, que s’integraran al fons de la biblioteca i obrin un apartat de performace i poesia d’acció que La Muga Caula alimentarà periòdicament.

Tots els anys la Muga Caula presenta llibres relacionats amb els artistes de la trobada: Catàlegs d’exposicions, recopilacions d’altres trobades d’acció, llibres d’artista i llibres-acció; és a dir llibres que formen part indissoluble d’una acció o que operen com un llibre de partitures. Llibres difícils o impossible de trobar en les llibreries comercials.

Amb motiu de la 15 edició volem recopilar-los en una lleixa de la Biblioteca de Figueres i d’aquí en endavant alimentat aquesta lleixa d’acció. Entre les novetats d’enguany dos volums monumentals del grup d’acció estonià NONGRATA que aquest 2019 són els autors del cartell de la 15ª edició de la Muga Caula.

A Catalunya la poesia d’acció i performace té un referent i mestre; Joan Brossa de qui celebrem el centenari del seu naixement (1919-2019) i a qui dediquem el lema d’aquest any Brossa Dadà; un paisatge d’acció sense fi. Per això hem demanat a la Glòria Bordons que ens parli de Brossa i els seus processos creatius posant l’accent amb els nombrosos llibres d’artista que va produir.

*Perquè Duchamp?

Mestre dels mestres dels llibres d’artista i patró de la Muga Caula, fa cent anys va pintar bigotis a la Gioconda just quan naixia Joan Brossa que per això va esdevenir el gran redimeidista català o així… Per això desplegarem a la biblioteca una Boîte en Valise de Duchamp replicada per Mathieu Mercier.

Galeria