Exposició2018

El paisatge espiral

La Muga Caula és una trobada internacional de poesia d’acció i performace de periodicitat anual que te lloc a les Escaules, Alt Empordà des de l’any 2005 el primer cap de setmana després de l’onze de setembre. La trobada neix a redós d’un fet històric; les visites de Marcel Duchamp al salt de la Caula a la recerca del paisatge ideal!.

El títol de la 14a trobada, El paisatge espiral: Acció infinita!, està inspirat en una fotografia de Man Ray que mostra Duchamp amb el pastís del seu darrer aniversari, a Cadaqués, al costat d’un plat de la Bisbal, decorat amb una espiral, en màgica coincidència amb les espirals que Duchamp va dissenyar durant els anys vint. I així commemorem el 50 aniversari de la seva mort (1968-2018).

L’exposició El paisatge espiral

El paisatge espiral dels artistes de la Muga Caula és lliure. Cada u presenta el que vol mes enllà de les commemoracions duchampianes de la trobada. El que ens ocupa és l’art d’acció en les seves múltiples vessants. L’exposició pretén fer una aproximació plàstica i visual del conjunt d’artistes que d’aquí tres mesos ens oferiran el seu art en viu al vell mig del paisatge màgic de les Escaules.

Son 12 artistes d’acció, poetes, performers o entremig. Enguany de Nigèria, Sèrbia, Colòmbia, França, Polònia, Espanya, País Valencià i Catalunya. Cal sumar-hi els dos documentalistes (video i foto) que malgrat la seva feina subsidiària i funcional també contem entre els artistes per mèrit propi.

Des de l’any 2009 presentem també un concert, enguany a càrrec de la jove rapera de Biure JOINA i des de l’any passat la cuina, que ocupa un paper principal en la trobada doncs dona de menjar a artistes, voluntaris, equip organitzador i públic, i esdevé un magnífic punt de trobada, alhora que te una part creativa de la mà d’artistes de performace que seran els responsables del menjar, enguany de la mà de Fausto Grossi. En aquest sentit també volem destacar la paella popular que any darrera any ens ofereix el Juanjo Rodríguez i que serveis per clausurar la trobada.

Paloma Orts performance (Catalunya)
Natalia Espinet performance (Catalunya)
Ramón Guimaraes performance (Catalunya)
Jelili Atiku performace (Nigèria)
Jesús García Plata performance (Extremadura)
Antoni Karwowski performance (Polònia)
Isabel Corullón performance (Madrid)
Eliana Beltran  performance (Colòmbia)
Nenad Bogdanovic performance (Sèrbia)
Cecile Richard poesia (França)
Abel Báguena performance (País Valencià)
Ana Milovanovic performance (Sèrbia)

 

Documentalistes:

Josep Pérez. (Catalunya)
Denys Blacker. (Anglaterra/Catalunya)

 

Maridatge entre arts visuals i arts culinàries:

Fausto Grossi (Itàlia/Espanya)

 

Música i concert:

JOINA rapera (Catalunya)
Paella popular: Juanjo Rodríguez

 

Fotògrafs dels artistes d’acció exposats

Luz Grossi Lasheras documenta Fausto Grossi
Anna F.Galán documenta JOINA
Xolani Tulumani documenta Jelili Aticku
Laura Tabarés i Elisa Miravalles documenten Jesús García Plata
Lenka Klodova, Nenad Bogdanovic, Monika Sobczak i Elizabeth Karwowska documenten Antoni Karwowski
Joan Casellas documenta Ana Milovanovic i Juanjo Rodríguez
Antoni Ugen documenta Abel Bágena
Alex G. Cuadras documenta Josep Pérez
Charles Pennequin documenta a Cecil Richard