Exposició2018

El paisatge documental 2018

Sota el títol genèric de El paisatge documental la Muga Caula vol posar en relleu la feina dels documentalistes d’art d’acció en la seva vessant recopilatori, com eina comunicativa i pedagògica però també com una acció creativa. Aquesta sèrie d’exposicions tenen lloc al Museu de l’Empordà on van néixer l’any 2011 fruit d’una llarga col·laboració iniciada l’any 2007.
Si en la trobada d’art d’acció els protagonistes són els performers i poetes, en El paisatge d’acció al que s’integren, la seva visibilitat retorna al públic en forma d’una sèrie de documents on la seva acció és reinterpretada pels documentalistes, que emergeixen com nous protagonistes d’una creativa autònoma: La mirada del vídeo i la foto.
El paisatge d’acció es presenta estratègicament el mes de setembre, dues setmanes abans de la trobada com a suggeridora invitació de viure quelcom de similar que passarà en breu i durant dues setmanes més com espai de reflexió sobre les formes de percebre una acció, en viu i a través de les seves reinterpretacions foto i vídeo gràfiques.

Denys Blacker (Londres, 1961) és una artista plàstica, performer, documentalista i comissaria establerta a Catalunya des dels anys 80. Col·laboradora i assessora de la Muga Caula des de la seva primera edició, va ser autora del cartell anunciador de la 9ª trobada. L’any 2018 Maia Creus va comissarià pel BÒLIT de Girona la primera exposició retrospectiva de l’obra de Denys Blacker.

Josep Pérez (Barcelona, 1970) treballa en l’audiovisual des de l’any 1994 essent productor, guionista i realitzador d’una desena de curtmetratges i tres llargmetratges, tant ficció com documentals; guionista a diversos projectes de TVmovie; i realitzador d’algunes sèries de televisió. Des de l’any 2009 resideix a l’Empordà on també exerceix de periodista.
Amb Els deixebles de Marcel Duchamp Josep Pérez ha obtingut el premi al millor documental del Festival Internacional de Cerdanya 2019 i actualment es pot veure a la plataforma digital www.filmin.es després d’haver estat presentat a diversos festivals nacionals i internacionals.