Exposició2019

Brossa Dadà

Exposició col·lectiva amb obres de tots els artistes participants en la 15ª edició de La Muga Caula.

Joan Brossa, redymadeista català, va néixer ara fa cents anys, el “dia” que Duchamp realitza dues rucades monumentals; pintar bigotis a la Gioconda tot asseverant que Ella té el cul calent i “vendre” a un col·leccionista de Nova York 50 cc d’aire de Paris!.

Nosaltres venem Aire de la Caula i ens atansem indisciplinadament als nostres mestres: Duchamp i Elsa von Freitag-Loringhoven, Man Ray, Mina Loy, Dalí, Maruja Mallo, Esther Ferrer, Carles Hac Mor, Fina Miralles i Joan Brossa en l’any del seu centenari.

Sota l’influx Dadà Brossa va inventar la roda de carro quadrada, el post-teatre i un dau de set cares i un altre d’esfèric, i encara més difícil, com el mateix Duchamp, sense fer mai cap ni una performace, va esdevenir-ne mestre i aquí albirem un secret; l’art d’acció no és pas una qüestió cinètica ni futurista ni encara menys realista però si ven real i mental.

Per aquesta 15a edició comptarem amb la participació dels dadà i anti dadà, brossians i anti brossians:

Anonymus Boh, Taje Devilgril, Hobo i Littel Tom del grup NON GRATA d’Estònia. Yannos Majestikos de la República Democràtica del Congo, Theodor di Ricco dels Estats Units de Nord Amèrica, Rolls Rolf Langhans d’Alemanya, Silvia Antolín de Cantàbria, David Montosa d’Andalusia i Alicia Cayuela de Cadaqués, Paco Justícia, Rosa Grau, Quim Pujol, Paula Artés de Catalunya i Daco de Figueres.

 

Galeria