Exposició2017

2017-L'acció de la font caula

La Muga Caula organitza des de la primera edició una exposició amb obres de tots els artistes i documentalistes presents a la trobada amb l’ànim de posar-los en context i facilitar la comprensió del seu treball d’acció. Els primers cinc anys aquestes exposicions van tenir lloc durant els tres dies de la trobada al Paller de Can Burgas a les Escaules, i el dia de la inauguració s’hi feia una visita guiada.

Vista la dimensió que prenien aquestes exposicions, l’any 2010 vam començar a col·laborar amb la Galeria Lola Ventós de Figueres per presentar la mostra a la ciutat de Figueres 15 dies abans de la trobada i simultàniament a les projeccions contínues del documental anual de la Muga Caula que des de l’any 2009 presentem a l’auditori del Museu de l’Empordà.

L’any 2011 vam iniciar la sèrie d’exposicions documentals anomenades genèricament El paisatge documental que presentem al Museu de l’Empordà amb la intenció de destacar el treball dels fotògrafs i videodocumentalistes de la trobada. La mostra inclou també restes d’acció i objectes que s’hi ha fet servir i aborda el fet documental des de tots els aspectes com a instruments de difusió i també com a obra creativa. D’aleshores ençà l’exposició anual de la Muga Caula a la Galeria Lola Ventós s’ha afegit a la sèrie de mostres documentals al Museu de l’Empordà i s’inauguren el mateix dia.

L’any 2016 es van prolongar la durada de les dues mostres a un mes sencer, i enguany assagem un desplaçament en el temps de la mostra anual de la Muga Caula a la Galeria Lola Ventós, que té lloc el mes de juny i es podrà visitar fins al 29 de juliol. Saltem del final de l’estiu al començament amb la intenció de de donar més visibilitat a les dues exposicions i sobretot d’oferir al públic de Figueres una perspectiva més bona de la trobada i els seus artistes.

Galeria