inauguració de l’exposició BEN PATTERSON a l’Empordà

21 de maig de 2021

Museu de l’Empordà. La Rambla, 2. 17600 Figueres

BEN PATTERSON a l’Empordà
El procés creatiu d’un cartell amb les fotografies i vídeos de Joan Casellas
+ una versió lliure del Bar d’en Ben

Exposició entorn de la darrera obra de l’artista Ben Patterson, membre fundador del grup FLUXUS i una de les figures més rellevants de l’art d’acció internacional, que aquest va realitzar per La Muga Caula i que actualment forma part del fons del Museu de l’Empordà.

Amb el suport del Museum Fluxus + de Potsdam i la Nassauischer Kuntsverein de Wiebaden.

Amb motiu de fer el cartell de la 12a trobada Internacional de Poesia d’acció i Performance La Muga Caula amb una foto-acció de Ben Patterson, Joan Casellas es va desplaçar a la ciutat de Wiesbaden els dies 25, 26 i 27 de maig de 2016 per realitzar aquest projecte a l’estudi de Ben Patterson.

D’aquesta trobada van sorgir diverses sèries fotogràfiques i videogràfiques que han restat inèdites més enllà de la fotografia escollida pel cartell. Amb motiu del 5è aniversari de la mort de Ben Patterson i considerant que aquest cartell ha de ser una de les últimes obres de Ben Patterson si no literalment la darrera i que l’exemplar 1/5 de l’edició fotogràfica d’aquesta obra forma part dels fons del Museu de l’Empordà ens ha semblat interessat d’organitzar una mostra documental del procés creatiu d’aquesta foto-acció.

Per més informació sobre l’exposició visita el següent enllaç

Galeria