HACMORIADA recital de poesia d’acció per rememorar l’obra del poeta i artivista Carles Hac Mor

Dijous 6 de maig de 2021 a les 17.00 h.
Places limitades. Inscripció prèvia al tel: 972 67 70 84

Biblioteca Fages de Climent de Figueres. Plaça del Sol 11, Figueres.

Retransmissió en directe pel canal YouTube de la Biblioteca de Figueres (en aquest enllaç)

Amb motiu del 5è aniversari de la mort del poeta i artivista Carles Hac Mor, la Muga Caula ha organitzat l’HACMORIADA, un recital de poesia d’acció per rememorar la seva obra a càrrec d’Ester Xargay, sòcia artística i companya de Carles Hac Mor durant tres dècades i Marta Darder, artista i poeta vinculada al món hacmorià.
Hac Mor fou l’autor del cartell de la 11a edició de la Muga Caula trobada internacional de poesia d’acció i performance. Els seus organitzadors volen rememorar l’obra i actitud del poeta amb aquest recital i amb la donació de les publicacions que poden trobar-se a la Lleixa d’Acció, una secció de la biblioteca que aplega les nombroses publicacions entorn a la performance i l’art d’acció i que es troben a disposició de totes les persones que hi estiguin interessades.

Així mateix, del 26 d’abril al 10 de maig podrà veure’s a la Biblioteca de Figueres una mostra de publicacions i aforismes hacmorians.

L’HACMORIADA segueix a la FINARIADA (la jornada sobre les publicacions i estudis de l’obra de Fina Miralles que va tenir lloc a la Biblioteca de Figueres el desembre de 2020) i precedeix a la ERICSATIADA (setembre de 2021), un seguit de presentacions monogràfiques que la Mugacaula, l’acció en teoria, ha endegat per tal d’endinsar-se en l’obra de diversos artistes mugacaulistes.

Carles Hac Mor (Carles Hernández i Mor. Lleida, 26 de novembre de 1940 – Sant Feliu de Guíxols, 27 de gener de 2016). Poeta, conrea gèneres d’invenció personal, com ara l’ escalaborn, la paraparèmia i l’hiposeptimí. Entre 1973 i 1975 practica l’art conceptual amb el Grup de Treball. Durant els anys setanta i vuitanta cofunda les revistes d’art i poesia Tecstual, Ampit i L’avioneta, i n’impulsa d’altres. Col·labora en realitzacions cinematogràfiques i en nombroses revistes i diaris. El 1988 obté el Premi Espais a la Crítica d’Art i el Premi Joan Fuster d’assaig, i practica i impulsa la pràctica de l’art d’acció, performance o hapenning.
Entre altres projectes col·lectius, l’any 1993 funda amb Ester Xargay la Revista Parlada de Viva Veu, esdevenint el centre d’una revitalització de l’art d’acció a Barcelona i Catalunya. La influència de les Revistes Caminades (a mena de separates de les Revistes Parlades) es va estendre per tota la península Ibèrica i encara perdura.

L’any 2005 participa de forma amistosa i desinteressada en la primera Muga Caula i l’any 2015 realitza el cartell de la 11a edició d’aquesta trobada internacional de poesia d’acció i performance.

Ester Xargay Melero (Sant Feliu de Guíxols, 12 d’abril de 1960)
És poeta, vídeo-artista i agitadora cultural. També escriu novel·les, assaigs i traduccions. És llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona. Cofundadora de la Revista Parlada de Viva Veu (1993-1995) ha participat en la 1a i la 11a edicions de La Muga Caula.

Marta Darder (Barcelona 1963)
És artista indisciplinar. Poeta visual. Apassionada per la semàntica i obsessionada per la llibertat d’acció, el camí, els espais entre, el viatge són l’objectiu. Es banya en les arts textuals, visuals i d’acció, en un moviment continu d’experimentació, perversió i hibridació. Com a artivista exerceix la gestió cultural (com a curadora, gestora de projectes, direcció artística), la docència i en el món de l’edició del llibre i del vídeo. Dra. en Filologia Clàssica. Llicenciada en Filologia Clàssica i en BBAA. Diplomada en escultura. Mòdul AGRO: poda en alçada, grimpada i motoserra.

Galeria