Un Món estrany un performance de Juliette Murphy

Divendres 16 d’abril de 2021 a les 19.00 h.
Cal reservar plaça. Tel: 972 50 23 05

Museu de l’Empordà  La Rambla, 2. 17600 Figueres

Dia de l’Art a Figueres
Mugacaula i Museu de l’Empordà

JULIETTE MURPHY performance Un Món estrany

En el context del Dia de l’Art, la Muga Caula i el Museu de l’Empordà per quart any consecutiu organitzem una performance que dialoga amb una obra del Museu, sia de les sales permanents o del seu fons. Fins a la data els quatre artistes participants són artistes que treballen en institucions museogràfiques amb la qual cosa la seva mirada a més d’artística conta el coneixement del què és un museu en el “detall”.

Vàrem iniciar la sèrie el 2018 amb Lluís Alabern (que treballa al MNAC, Barcelona) que va dialogar amb La cuina de Vilamaniscle de Joan Paderm Faig, el 2019 la Mar Serinya (que treballa al Museu de la Mediterrania) que va dialogar amb El retorn de Fina Miralles, el 2020 l’Oscar Abril Ascaso (que va treballar a la Fundació Tàpies de Barcelona i actualment a la Nau Estruch de Sabadell) que va dialogar amb Les cues de la guerra de Josep Bartolí i aquest 2021 la Juliette Murphy (que treballa a la Fundació Gala Dalí de Figueres) que dialogarà amb la pintura La terra de la Ángeles Santos Torroella.

Juliette Murphy ens diu sobre la seva acció Món estrany: “L’acció es basa en una mirada dins del marc a la pintura de Ángeles Santos Torroella i una altra mirada a l’exterior del marc, més enllà de la seva obra.” Aquestes mirades interpel·laran a l’obra i al públic.

Juliette Murphy viu i treballa a Catalunya des de fa trenta anys com a artista multidisciplinària. Ha participat en més de cinquanta exposicions, entre individuals i col·lectives, a Anglaterra, Espanya, Gal·les, França, Portugal i Estats Units.

Entre d’altres: Exposició Charles Bukowski, 14 Festival Pepe Sales, Girona, 2021. El 2020: FEM_2020, performance virtual, Gresolart, Art is Life Life is Art, performance i vídeo, Donegal, Irlanda, Confinats, Lapek, Subirats, Homatje Forugh Farrojzad, 13 Festival Pepe Sales, Girona, La Dona la Terra, Museu de Quart Girona, i 4 x 4, Ca La Dona, Barcelona.

Exposicions col·lectives de 2019 inclouen Ressorgir – El Poder la Medusa amb el Col·lectiu Vibra, Galeria Maleïda Estampa, Barcelona; Empordaneses, Figueres, i Art i Gavarres (amb Petra Vlassman) Girona. Exposicions en grup de 2018 inclouen 4 x 4, Lapek, Subirats, i Aforisme: Consideracions estètiques entorn al Canvi Climàtic, Empordaneses, Figueres.

Va participar en La Muga Caula el 2017, Vibrant al pla, Darnius, i Artistes a Cel Obert, Museu de Quart, Girona en 2016, 3ª Biennal Internacional de Mulheres D’Arts, Museu Municipal Espinho Portugal, i Tocats per la Tramuntana, Centre cultural Galileu, Madrid el 2015.

És membre del grup de performance Ocells al Cap, i del grup d’artistes Vibra. Ha participat en el col·lectiu de performance Coprologia des de 2014.

Galeria