Futura Central Duchamp a les Escaules – 1a intervenció: Porta a Dadà d’Esther Pi

Dissabte 15 d’agost de 2020 a les 19.00 h

Futura Central Duchamp a Les Escaules, Alt Empordà

1a intervenció: Porta a Dadà d’Esther Pi

Duchamp va estar aquí: Catalunya, Cadaqués i les Escaules (ames d’Olot i La Bisbal d’Empordà entre altres indrets) a la recerca d’un diàleg amb Dalí i EL PAISATGE IDEAL de l’Empordà en general i la Caula en particular. La Muga Caula neix d’aquesta celebració i durant 15 anys artistes d’arreu del món han desplegat el seu art en el nostre bell llogaret. Ara seguim des d’un altre angle, la vella central elèctrica que eventualment volem que sia un centre de documentació duchampiana i espai d’art contemporani. Com Duchamp “comencem per la porta” i així la intervenim artísticament. Inaugura aquest nou cicle i espai Esther Pi.

Porta a Dadà és una intervenció escultòrica d’Esther Pi sobre la vella porta de la central elèctrica. Un acte de màgia tel·lúrica que transformarà el vell edifici corcat de tèrmits, falgueres i esbarzers que ja no pot fer electricitat, en una corrent de llum artística!

Esther Pi (1982)

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2005), s’especialitza en escultura a l’Escola Massana de la mateixa ciutat (2011).
Ha participat en exposicions col·lectives i individuals en diferents Galeries de Catalunya i altres espais d’Espanya i de l’estranger. L’any 2009 entra a formar part del col·lectiu artístic OFF Massana dins d’una beca de residència als tallers
del Poble Espanyol de Barcelona (2009-11). El 2010 obté la beca d’escultura de la Fundació Güell i la beca d’arts plàstiques de la Fundació Felícia Fuster. El 2017 guanya el segon premi del concurs internacional Rijksstudio Award 2017 del Rijksmuseum d’Amsterdam amb Eden Condoms, projecte conjunt amb Timo Waag. Ha comissariat l’exposició Deriva i Control interferències en el procés creatiu a l’antiga Capella del carrer Hospital de Barcelona, entre d’altres.
Actualment realitza els seus projectes artístics a l’Alt Empordà i és co-fundadora del col·lectiu artístic VIBRA.

Galeria