projecció del documental Els deixebles de Marcel Duchamp

dijous 27 de juny de 2019 a les 20.30 h

Cineclub Diòptria. Cinema Las Vegas. Sant Pau 44, Figueres.

A mitjans dels SXX l’artista Francès, naturalitzat nord americà, Marcel Duchamp va fer creure a tot el món que havia abandonat l’art per dedicar-se als escacs. En secret desenvolupa una intensa activitat artística amb Salvador Dalí a París Nova York i l’Empordà sent el Salt de la Caula un dels seus llocs predilectes. Res d’això surt al film però la Caula ha esdevingut un lloc de pelegrinatge duchampià generador de diverses activitats artístiques entre les quals la trobada de performance La Muga Caula. Josep Pérez s’infiltra en la 14a Muga Caula i descobreix una història:

Sinopsi del film: Una infermera que vol ser performer, un apassionat professor de l’art d’acció i alguns dels millors performers de tot el món coincideixen en un petit poble a les muntanyes…

 

Sobre el Director: Josep Pérez (Barcelona, 1970) treballa en l’audiovisual des de l’any 1994 essent productor, guionista i realitzador d’una desena de curtmetratges i tres llargmetratges, tant ficció com documentals; guionista a diversos de projectes de TVmovie; i realitzador d’algunes sèries de televisió. Des de l’any 2009 resideix a l’Empordà on també exerceix de periodista.

Títol original: Els deixebles de Marcel Duchamp
Direcció: Josep Pérez
Guió: Josep Pérez
País: Catalunya
Idioma: Anglès, català, castellà, valencià, francès, polonès
Gènere: Documental
Metratge: 56′
Muntatge: Josep Pérez

Galeria