Inauguració Exposició PAISATGE D’ACCIÓ

dissabte 29 de setembre de 2018 a les 12.00 h

Rambla de Figueres davant l’Astoria.

La Muga Caula emergeix de dos topònims empordanesos màgics –el riu Muga i el salt d’aigua la Caula– i d’un fet històric –les visites documentades de Marcel Duchamp a aquest salt–. Per celebrar aquestes visites i atès que Duchamp és el mestre predecessor de l’art d’acció, l’any 2005 vam organitzar una trobada internacional de poesia d’acció i performance imaginant que Duchamp cercava a la Caula un espill d’aquell “paisatge ideal” que proclama en la seva Boîte verte publicada el 1934. Aquesta trobada ha tingut continuïtat amb periodicitat anual i actualment celebrem la 14a edició.

El nom de la trobada s’amara dels topònims del lloc amb intencions simbòliques: la Muga (límit, marca, frontera) i la Caula (aigües càlides) volen ser la frontera calenta de l’art d’acció. Demanem a tots els participants que com a mínim una de les dues accions que fan en la trobada sigui en el paisatge natural i/o arquitectònic del poble.

Paisatge d’acció vol mostrar el resultat d’aquesta relació a través de nombrosos artistes de diferents generacions i països: Catalunya, Japó, Argentina, Israel, Afganistan, Finlàndia, Polònia, Marroc, Algèria, Uruguai, Palestina, Espanya i la majoria de països de la Comunitat Europea, entre altres. I tot a través de la mirada personal dels diferents documentalistes convidats a enregistrar les trobades de la seva òptica personal.

Fotografies de:
Pietro Pellini (Alemanya)
Ana Rita Rodrigues (Portugal/França)
Shibata Ayano (Japó)
Joan Casellas (Catalunya)
Marta Vergonyós (Catalunya)
Paco Justicia (Cataluya)
Petra Vlasman (Països Baixos/Catalunya)
Denys Blacker (Anglaterra/ Catalunya)

El artistes documentats en la present mostra són:
Denys Blacker (Anglaterra/Catalunya)
Othman Fekraoui (Marroc)
Andrés Galeano (Catalunya)
Rita Marhau (Noruega)
Josep Masdevall (Catalunya)
Rita Rainho (Portugal/Cabo Verde)
Marina Barsy Janer x Isil Sol Vil (Puerto Rico /Catalunya)
Paloma Orts (País Valencià)

Amb un text de Cristina Masanés

Exposició comissariada per Joan Casellas

Galeria