Taula rodona sobre les edicions d’artisita amb Pere Sousa i Pitu Gómez

dimarts 25 de setembre de 2018 a les 19.00 h

Biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Taula rodona sobre les edicions d’artisita.
Amb Pere Sousa editor de la revista 598 i Pitu Gómez editor de la revista El Jardí. Modera Joan Casellas director de la Muga Caula.

598 de Pere Sousa
Las Ciervas de Ruben Barroso
El Jardí de Pitu Gómez presentant el número 1, obra de Fina Miralles i
Aire de Joan Casellas

598 i altres edicions fetes per artistes de la Muga Caula
Fa cent anys Marcel Duchamp, Tristan Zara i Raul Hausmann van introduir de forma simultània una imatge popular dins la iconografia Dadà, la manicula; aquella mà que senyala “alguna cosa”. Pere Sousa, estudiós del Dadà i mestre de l’edició d’artista, l’any 2013 dins la seva extraordinària sèrie de revistes 598 va dedicar un número a la història d’aquesta tipogràfica. Sent enguany el centenari de la introducció d’aquesta tipografia en la iconografia Dadà, Fluxus i en generals de l’edició d’artista ho volem celebrar amb aquesta exposició i taula rodona.

L’edició d’artista, és a dir aquell objecte imprès fet per artistes que a l’hora que informa i difon certes idees ho fa com objecte artístic és una pràctica habitual per als artistes centrats en la poesia visual i d’acció i la performance. Per això molts dels artistes d’acció que han participat a La Muga Caula són autors de meravellosos llibres i revistes d’artista hereves del Dadà, el surrealisme i descendents directes de Fluxus i així a redós de tot plegat muntem una petita però seductora exposició d’aquestes revistes d’artista a la biblioteca Fages de Climent de Figueres i convidem a Pere Sousa i Pitu Gómez a parlar-nos i il·lustrar-nos de tot plegat.

PD
Com a primícia mundial es projectarà el llibre de l’artista Fluxus Ann Noël BEN un àlbum en homenatge a Ben Patterson autor del cartell de la 12a Muga Caula l’any 2016. Antrament Ann Noël i Ben Patterson varen ser els padrins del projecte Fluxchamp de la Muga Caula 2012, Catàleg que al seu torn va maquetar i introduir Pere Sausa amb una portada de J.M. Calleja i que es pot veure a la
https://issuu.com/merzmail/docs/fluxchamp

Galeria