Dadà Figueres!

Intervenció efímera plastica i poética al monument a Narcís Monturiol de Figueres amb motiu del Dia Internacional de l’Art davant del monument a Narcís Monturiol, amb la participació de: Fiona Morrison, Jordi Mitjà, Lola Windy, Joan Casellas, Dolors Miquel, Carles Hac Mor, Ester Xargay i Àngel Rodríguez.

A les 12:30 Jesús Sanz, editor de L.U.P.I. presentarà el llibre Collages Dadà de Merz Mail al Museu de l’Empordà.

DADÀ FIGUERES!

Fa cent anys un petit grup d’artistes i poetes exiliats a la ciutat Suïssa de Zurich van crear una idea artística; el dadaisme, des d’on exorcitzar la “gran guerra” mecànica i química que assolava Europa.

Contra l’implacable racionalisme de la maquina, el monopoli de la producció i les matèries primeres, Dadà va respondre amb l’art de l’absurd, de l’atzar i la paradoxa, l’art efímer i d’acció.

Dadà es va multiplicar principalment per Paris i Berlin i d’alguna manera també per Nova York i Barcelona, i al cap de cent anys, no hi ha pas presa!, Dadà arriba a Figueres.

Cinc generacions després la guerra dels monopolis continua i tots els drets i lleis humanistes s’esvaeixen asfixiades en la boira de la por a l’altre i a nosaltres mateixos. Dadà Figueres proclama que el món serà artístic o no serà!

Ens avalen i precedeixen Lidia de Cadaqués, Alexandre Deulofeu, Àngels Santos, Francesc Pujols, Olga Sacharoff i el fill del Notari Dalí.

Un projecte de La Muga Caula. Organitzat per La Muga Caula, la Galeria Lola Ventós i el Museu de l’Empordà.

Galeria